Príprava geologického prieskumu

20.08.2010 Prešov

Vláda minulý týždeň schválila zoznam obcí a miest, v ktorých bude zabezpečovať geologický prieskum cestou Ministerstva pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja.
V tomto zozname je aj mesto Prešov. Ministerstvo pripravuje verejné obstarávanie na výber spoločnosti, ktorá tieto prieskumy vykoná. Vzhľadom na havarijný stav je predpoklad rýchleho jednania a odhad, ktorý má mesto k dispozícii od geológov sa pohybuje vo výške cca 52 000 €.
Podľa uznesenia vlády SR č. 524 zo dňa 11. augusta 2010 k návrhu na zabezpečenie inžiniersko-geologického prieskumu v súvislosti so zosuvmi pôdy po povodniach, vláda schválila návrh na zabezpečenie prieskumu s pripomienkou prijatou na rokovaní. Vláda uznesením uložila ministrovi pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja zabezpečiť použitie prostriedkov Enviromentálneho fondu vo výške 1 mil. €, na zabezpečenie inžiniersko-geologického prieskumu, v súvislosti so zosuvmi pôdy po povodniach podľa stupňov ohrozenia rodinných domov a verejného majetku prioritných lokalít do 31. decembra 2010.
Pridal: Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark